In het Overijsselse Vechtdal werken veel regionale ondernemers en organisaties samen aan een voor Nederland toonaangevende samenwerking. het produceren van de producten uit het Vechtdal komt voort uit een ideëel doel, voedsel produceren volgens de principes van 'slow food'.
Kwalitatief hoogstaande producten waar bij oog is voor een eerlijke beloning van
de boer, zijn medewerkers en een eerlijke prijs voor de consument. producten die
geproduceerd zijn met respect voor de omgeving en milieu. Er is een milieu, natuur-
en diervriendelijk agrarisch productiesysteem wat vrijwel volledig toegankelijk
is voor burgers en toeristen. De dieren hebben een beter leven, gewassen worden
op een natuurvriendelijke wijze gekweekt. De liefde voor dier, natuur en landschap
staat voorop. Dit leidt tot een aanzienlijke hogere voedselkwaliteit.
Een gerecht uit de eigen omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. er worden geen
onnodige kilometers gemaakt en het prachtige landschap wordt gebruikt en benut.
Door van de producten uit het Vechtdal te genieten helpt u mee om het gebied in
stand te houden. Alle omstandigheden zijn geperfectioneerd om een nieuw regionaal
topproduct te presenteren: "Producten uit het Vechtdal!" Een puur stukje natuur.
De Groeisprong Vechtdal is mogelijk gemaakt door Europees Landbouwfonds
voor Plattelandsontwikkeling: 'Europa investeert in zijn platteland'.